Christiaan Kwint

Fractievoorzitter

“Als we blijven doen wat we deden, krijgen we wat we al hadden.”

Geboren in Alkmaar in 1972 en opgegroeid in Heerhugowaard. Ik ben getrouwd met Marieke Kwint en vader van Terra, Ravi en Kamil. 

Kamil heeft het Mowat Wilson Syndroom en is daardoor meervoudig beperkt. Als zorgvader doe ik de dagelijkse verzorging van hem. Daarnaast ben ik directeur van Stichting KanZ. Deze stichting heeft een schoolklas voor kinderen met een meervoudige beperking op een reguliere basisschool. 
In 2000 heb ik, met een paar leden de afdeling opgericht en in 2002 kwamen we met drie zetels in de gemeenteraad. Tot 2008 was ik fractievoorzitter en van september 2008 tot en met april 2014 wethouder in Heerhugowaard. 

Al jarenlang ben ik maatschappelijk en cultureel betrokken bij Heerhugowaard. Als actievoerder ter behoud van ’t Stamcafé, vrijwilliger bij o.a. Jongerencentrum Kompleks, Mixtream en My Generation, het schrijven van columns over de zorg, etc. Politiek heb ik me altijd sterk gemaakt voor een duurzame en een sociale gemeente en ook op dat vlak is nog steeds veel werk te verzetten.
Graag ga ik nog een keer de uitdaging aan om samen met een mooie, gevarieerde groep van nieuwe en ervaren talenten een nog mooier Heerhugowaard te maken. 
Heerhugowaard is nog lang niet af en kan nog veel socialer, duurzamer en groener. Met uw steun en stem komt GroenLinks weer terug in de gemeenteraad en werken we samen aan de toekomst.