De week van GroenLinks - 14 maart 2015

De overvolle week van GroenLinks bestond dit maal uit bezoeken aan Centrum 31, MFA De Horst, onze Algemene Ledenvergadering, de Loesje-avond in het Kompleks, de Koninklijke onderscheiding aan collega-raadslid Carola van ‘t Schip, een bezoek aan het duurzaamheidsdebat van D66 en de verkiezingsmarkt in Middenwaard.

De overvolle week van GroenLinks bestond dit maal uit bezoeken aan Centrum 31, MFA De Horst, onze Algemene Ledenvergadering, de Loesje-avond in het Kompleks, de Koninklijke onderscheiding aan collega-raadslid Carola van ‘t Schip, een bezoek aan het duurzaamheidsdebat van D66 en de verkiezingsmarkt in Middenwaard.

Dinsdag 10 maart ging Marco Dalprà namens GroenLinks op bezoek bij Centrum 31. Na een warm welkom en een kopje koffie gaven Toos Noom en Irene Eekhout hem een rondleiding door het voormalige 'Don Bosco Mavo' gebouw. Centrum 31 heeft als hoofdtaak het aanbieden van een scala aan dagactiviteiten voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking.

Dit doen ze vanuit de visie dat dit bij kan dragen aan de kwaliteit van leven binnen een samenleving waarin iedereen tot zijn/haar recht kan komen ongeacht welke culturele achtergrond, gender, leeftijd, talenten of beperkingen iemand heeft, die gerelateerd zijn aan de maatschappij en gericht op participatie en het vergroten van het netwerk. De dagbesteding is echter overdag. 's Avonds en in het weekend staan de meeste ruimten leeg. Verenigingen kunnen op die tijdstippen, tegen een geringe vergoeding en een kleine tegenprestatie, gebruik maken van die ruimten en hun activiteiten ontplooien. Na alles bezichtigd en uitgelegd te hebben gekregen werd er afscheid genomen met de afspraak te zijner tijd weer eens langs te komen. Dit doen we natuurlijk graag.

Aansluitend op het bezoek aan Centrum 31 werd ook de Multi Functionele Accommodatie De Horst aangedaan. Daar trof Marco onder anderen de medewerkers van BUUV en de beheerder Bart Lakeman aan. Na kort even met hem bijgepraat te hebben over hoe het, onder andere, ging met zaalverhuur en dergelijke, namen we ook hier afscheid met de afspraak elkaar binnenkort weer te treffen. Maar niet na eerst nog even een selfie van ons te maken ten behoeve van Twitter.

Woensdag was de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Heerhugowaard in MFA De Horst. De vergadering werd door enkele leden voor het eerst bezocht en dat leverde direct nieuwe input op. Zo komen er nieuwe ideeën voor nieuwe gezamenlijke activiteiten, vooral op het gebied van fietsen, wandelen en natuur(beleving). Daar gaan we dus snel mee aan de slag!

Donderdagavond 12 maart was Loesje, bekend van haar posters, in Heerhugowaard. De medewerkers van deze organisatie waren op verzoek van jongerencentrum Kompleks en GroenLinks Heerhugowaard langs gekomen om samen met geïnteresseerde jongeren wat posters te bedenken. Aanvankelijk over Heerhugowaardse thema's maar de behoefte om daarin wat ruimer te denken bleek aanwezig en dus werden op een gegeven moment bijvoorbeeld ook thema's als provinciale verkiezingen (en de daarbij aanwezige ergernissen), alcoholleeftijd en verdraagzaamheid erbij gehaald. Maakt natuurlijk niet uit. De deelnemende jongeren vonden het leuk om eens wat dieper na te denken over onderwerpen dan het gebruikelijke impulsieve reageren zoals op bijvoorbeeld de sociale media. Er werd nog lang nagepraat. Welke teksten het gaan halen om daadwerkelijk op een officiële Loesje poster te komen zal de komende weken blijken.

GroenLinks was vrijdagmiddag eerst aanwezig bij de uitreiking van een Koninklijke onderscheiding aan Carola van ‘t Schip van de HOP, een welverdiende beloning voor het harde werken dat Carola al meer dan 15 jaar doet voor de Waardse gemeenschap. ‘s Avonds was GroenLinks bij het politieke cafe van D66, waar het thema duurzaamheid was. Opnieuw bleek er veel verschil van mening te zijn over duurzaamheid tussen D66 en GroenLinks, waar Rene Schoemaker nog een aparte blogpost aan gaat wijden.

De week werd afgesloten met de verkiezingsmarkt deze zaterdag in winkelcentrum Middenwaard. Leuk waren de gesprekken die Milena Stojanovic had met de langslopende belangstellenden en al snel waren we door ons campagnemateriaal heen. Zeker de folder met standpunten van GroenLinks Noord-Holland had veel belangstelling. GroenLinks nam tevens de gelegenheid te baat om het personeel van lunchroom Mr. Cocker een hart onder de riem te steken. De zaak gaat helaas na 40 jaar sluiten over twee weken.