Een mooi 2018 toegewenst!

Het terugkijkmoment. Iedereen heeft het rond deze tijd van het jaar er over. Terugkijken op hoe het vrienden en familie verging. Even goed laten bezinken wat er allemaal gebeurd is in de wereld. En voor mij is het ook altijd een moment om na te denken over m'n jaar, wat ik allemaal heb geleerd, gedaan en doe. En dan ben ik trots, trots op jullie.... Onze leden. En alle andere mensen die samen met GroenLinks werken, steunen en op ons stemmen om de wereld beetje bij beetje te veranderen.

Wij hebben in 2017 laten zien dat we een volwassen partij zijn. Met vallen en opstaan zowel in de landelijke politiek als in de lokale politiek kennen wij de slagen van de zweep, maar verliezen we niet onze koers en ideolgie, dat maakt mij trots en zeer dankbaar. Want samen zijn we sterk en kunnen we de zaken veranderen. Een kleine 6 maanden geleden werd ik om die reden afdelingsvoorzitter van GroenLinks. Ik wilde samenwerken met elkaar veranderen, een bijdrage leveren aan een betere wereld vanuit de plek waar dat volgens mij het beste kan: de politiek. Maar de partij wist ik nog niet. Ik las de beginselprogramma's van alle politieke partijen - een soort manifest waarin de idealen van de partij staan opgeschreven - en ik was gegrepen door GroenLinks.
Er stond geschreven: "Een rechtvaardige verdeling van macht, kennis, bezit, arbeid en inkomen, zowel in Nederland als op wereldschaal." Er stond: "Geen discriminatie, racisme of seksisme." Er stond: "De economie staat altijd in dienst van het milieu en van welzijn en geluk van de mensen" laten we het samen veranderen. Wat was het fijn. De Kerstdagen. Ik hoop dat u net zo genoten hebt van vrienden en familie als wij, van uw verbonden weten met je geliefden. Deze dagen zijn hard nodig om ons op te laden voor de spannende tijden die voor ons liggen. We staan voor een fundamentele keuze. De komende verkiezingen zijn belangrijker dan ooit. Want we kunnen na 4 jaar weer terug komen in de gemeenteraad! Dit is de tijd om op te staan voor de toekomst van onze kinderen in de gemeente, voor onze idealen binnen de gemeente. Zodat duurzaamheid weer betekenis krijgt, we rijkdom eerlijk delen en we niet alleen de waarde van geld koesteren, maar ook de waarde van onze natuur doorgeven. Er staat veel op het spel 21 maart. Daarom bouwen we aan een krachtige beweging, door alle lagen van de bevolking heen. Steun onze beweging Met uw bijdrage in de campagne, groot of klein, kunnen we een top campagne neerzetten en Heerhugowaard veranderen. Want het kan anders. Het moet anders. Samen gaan we daarvoor zorgen. Normaal ga ik voor 1 ( plek goud ) maar ik ga nu voor 3! Het kan en het moet.. gaan we samen de strijd aan? Ik wens u, uw vrienden en familie alvast een hele fijne jaarwisseling en al het goede voor 2018! DE VERANDERING BEGINT HIER! 

Roy Korbijn