Erkenning en Emancipatie maakt Groenlintje bijeenkomst fantastisch

GroenLinks Heerhugowaard heeft voor de eerste keerde groene lintjes uitgereikt. Dat gebeurde afgelopen zaterdag 8 juni. Het Groene Lintje is een blijk van waardering voor inwoners, organisaties en (kleine) bedrijven die actief bijdragen aan een duurzame, sociale en groene Heerhugowaard . De uitreiking vond plaats bij Museum BroekerVeiling. Voor de uitreiking kwam ons Tweede Kamerlid Nevin Özütok naar Heerhugowaard. Zij heeft samen met Alkmaarder Bowi Jong de onderscheidingen uitgereikt en en beide hun verhaal gedeeld over emancipatie. Na de uitreiking werd er nog nagepraat onder het genot van een drankje op deze mooie locatie

Voordat het groene Lintje werd uitgereikt waren Tweede Kamerlid Nevin Özütok en Bowi Jong uitgenodigd om hun verhaal te vertellen over emancipatie in Nederland. Bowi een Alkmaarder die bekend staat door zijn strijd voor LHBTiq in de voetbal wereld vertelde over zijn strijd, zijn comming out en zijn opdracht naar de politiek. Tweede Kamerlid Nevin    nam de aanwezige mee in haar persoonlijke levensverhaal en haar motivatie en werkzaamheden in de Politiek.

“ Het is bizar hoe we over emancipatie van LHBTiq praten de ene moment praten we er gewoon normaal over alsof het de normaalste zaak is maar puntje bepaald sluiten we die zelfde mensen gewoon uit en vergeten we compleet het belangrijkste namelijk de liefde tussen twee mensen. Het is bijzonder hoe makkelijk wij kunnen zeggen dat LHBTiq wordt geaccepteerd terwijl er nog overal nare dingen gebeuren met mensen die van elkaar houden. En dan heb ik het respect voor mensen die er voor strijden om te zorgen voor verandering.“  zegt Roy Korbijn (campagneleider)

Tegen 15.00 uur werd het spannend, na dat GroenLinks het hele proces had uitgelegd hoe GroenLintje na 2 maanden tot de uitslag is gekomen werden de winnaars bekend gemaakt en de speldjes en erkenningen uitgedeeld door Nevin en Bowi. De winnaars zijn als volgt:

Sociaalste inwoner 2019:

Nezha Oukaddour Werkt voor MET Zij haalt veel energie uit het verbinden van mensen. coördineert bij MET het Voorleesproject en het project AZC. Nezha is aandachtsfunctionaris Islam en Vluchtelingen.

Groenste organisatie / vereniging 2019:

De Groene Waard Tuindersvereniging Recreatie in de natuur, een goede ontspanning in onze jachtige maatschappij. Een eigen stukje grond bewerken houdt je lichaam in conditie en je hoofd even vrij van de dagelijkse beslommeringen. Dat kan dicht bij huis op een volkstuin bij De Groene Waard in Heerhugowaard. De Groene Waard is een vereniging, die meer dan 40 jaar bestaat en in Heerhugowaard over vier tuincomplexen beschikt.

Milieuvriendelijkste school 2019:

De Paperclip / de Vlindertuin Energy challenges Basisscholen. De Paperclip en De Vlindertuin uit Heerhugowaard doen deden dit jaar mee aan de Energy Challenges: het project waarin jongeren worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school.

Duurzaamste ondernemer / organisatie 2019:

- Ecorus: Heeft zonnepark de vaandel geopend. Ecorus ontwikkelt energieproductielocaties op het dak en op de grond. Beide zijn nodig om Nederland van nieuwe energie te voorzien. Ecorus heeft de ambitie om de energietransitie te versnellen. Wat ons betreft gaat dat nog lang niet snel genoeg. U kunt ons ook helpen door uw grond beschikbaar te stellen. En iedereen wordt daar beter van.

De fractie en het bestuur van GroenLinks Heerhugowaard feliciteert alle winnaars. Door GroenLinks zelf werd nog het Rode Lintje uitgedeeld aan een maatschappelijke organisatie die door inwoners is opgericht en van de partij een hart onder de riem krijgt. Stichting Helpende hand was daar de gelukkig ontvanger van. Na de uitreiking werden er nog leuke groepsfotos gemaakt en met de laaste dankwoorden aan de gasten werd het afgesloten met een lekkere borrel.

“ Het is mooi om zo dag als vandaag mee te maken, we horen veel over duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en sociaal doen naar elkaar maar het is dan zo bijzonder om te zien dat we al zoveel doen en kunnen. De verhalen, de passie het heeft mij ogen nog meer geopend en maakt de strijd voor verandering alleen maar sterker! “ zegt Danielle Barhorst (Raadslid Groen en Duurzaamheid )

Of Groenlintje volgend jaar terug komt gaat GroenLinks nog met elkaar bespreken tijdens de evaluatie maar wat wel zeker is is dat GroenLinks haar doel heeft bereikt. “Verandering doen we samen, daarbij hebben we iedereen nodig en dat hebben we goed laten merken!”.