Geboren met GROENe en LINKSe idealen

Politiek draait voor mij om idealen, een betere wereld, een duurzame wereld en een eerlijke wereld, waarin we oog hebben voor elkaar. Niet alleen mijn ouders worden hier oud en mijn familie leven hier, maar ook de ouders en kinderen van andere inwoners van de provincie Noord Holland. Zij mogen erop kunnen vertrouwen dat GroenLinks zich inzet voor alle inwoners zodat ze hier op een prettige manier oud kunnen worden. Onze kinderen, en de kinderen van onze kinderen moeten erop kunnen vertrouwen dat ze nu en in de toekomst een fijne plek hebben om te leven. GroenLinks is voor mij de partij die zich vanuit deze idealen inzet voor verandering, samen met andere partijen, zoals inwoners, maatschappelijke partners, instellingen, en ondernemers. Altijd een herkenbaar en duidelijk standpunt dat bijdraagt een duurzame en eerlijke wereld.

Noord-Holland biedt als provincie veel en als trotse Noord-Hollander zie ik dat ook wel, maar er is altijd ruimte voor verbetering!  . Neem bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Dit is een belangrijke maatschappelijke functie, waarbij we verder moeten kijken dan de kostendekkingsgraad van een buslijn. Er wordt in de kop van de regio flink bezuinigd en daar moeten we voorzichtiger mee omgaan. Want goed, betaalbaar en aantrekkelijk openbaar vervoer vormt een serieus alternatief voor de auto en moet gestimuleerd worden als schone en efficiënte manier van reizen. Ook de omgevingsvisie is een interessant stuk die we, zowel als gemeente en provincie, op ons bordje krijgen. Ik zie als Groenlinkser hier veel verantwoordelijkheid in en zeg elke keer weer: “Groen, gewoon doen.” 

Maar ook vind ik dat de provincie Noord-Holland zich, net als de gemeenten Amsterdam en Zaanstad, in moet zetten voor een snelle sluiting van de kolencentrale aan de Hemweg in Amsterdam. Of kijk naar Noord-Holland en duurzame energie: het blijft aanmodderen. Het wordt tijd voor verandering. Ik was er bij tijdens de debatten en vind de stem van de fractie een belangrijke die gehoord moet blijven worden! Ik wil knokken voor een provincie die van fossiele achterblijver verandert naar een duurzame koploper. Wat mij zo bindt met Noord-Holland zijn de mensen, de natuur en de mooie historie.

Vaak wordt er wel eens gevraagd waarom ik actief ben bij GroenLinks en of ik nou Groen ben of Links. Vaak moet ik dan lachen op deze vragen en probeer ik zo serieus mogelijk een grappig antwoord te geven. Maar hoop geven aan mensen, wanneer anderen wanhoop preken. Gehoor geven aan mensen, wanneer anderen doof lijken en een stem geven aan mensen, wanneer anderen stil blijven. Dat is mijn GroenLinks! bij die partij voel ik mij thuis. En ben dus niet Links of Groen maar ben GROENLINKS een partij die met de mensen is en niet voor de mensen. Ik heb ooit de stappen gezet om politiek actief te worden omdat verandering bij jezelf begint, want je kan wel mokkend aan de kant staan, maar "vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt.” In de politiek worden besluiten genomen, waarbij ik mij als Groenlinkser zal blijven inzetten voor de groene en linkse idealen.