GroenLinks HAL: "Laat een goede samenwerking geen kind van de rekening worden"

Goede samenwerking tussen verschillende gemeenten wordt steeds belangrijker. Of het nou gaat over het aanpakken van het klimaatprobleem, het bouwen van meer betaalbare woningen of over goede Jeugdzorg; goede samenwerking is hierin onmisbaar.

Er wordt op het moment een stevig debat gevoerd over de fusie tussen Heerhugowaard en Langedijk. De gemeenteraad van Alkmaar heeft een mening over de fusie die niet met algemeen gejuich ontvangen wordt in Heerhugowaard en Langedijk. Gelukkig kan je het in een democratie met elkaar oneens zijn. Maar de GroenLinksfracties van Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar maken zich zorgen. Want deze tegenovergestelde meningen en belangen lijken een negatieve invloed te hebben op de bestuurlijke samenwerking tussen deze gemeenten. In onze ogen een kwalijke zaak. 

 

Een stevig debat of een andere mening mogen nooit invloed hebben op een goede samenwerking. Wij roepen de wethouders en burgemeesters dan ook op om de verschillende meningen te accepteren, geen oude koeien uit de sloot te halen en te blijven werken aan een goede samenwerking. Want het klimaatprobleem, meer betaalbare woningen en goede Jeugdzorg mogen nooit de dupe zijn van een verschil van mening over een gemeentelijke fusie.

Christiaan Kwint, fractievoorzitter GroenLinks Heerhugowaard
Soledad van Eijk, fractievoorzitter GroenLinks Langedijk
Bastiaan de Leeuw, fractievoorzitter GroenLinks Alkmaar