GroenLinks Heerhugowaard bruist meer dan ooit!

GroenLinks Heerhugowaard bestaat aankomend jaar 20 jaar en dat laat de fractie en het bestuur van GroenLinks niet zomaar voorbij gaan. GroenLinks Heerhugowaard strijd al vanaf de oprichting voor verandering en ze gaan er mooi mee door. Om te vieren dat GroenLinks al de magische 20 jaar heeft bereikt organiseert GroenLinks Heerhugowaard in samenwerking met JC Komplex de grootste politieke feest ooit die heerhugowaard kent.

 

Onder het motto #wijhouden(van)eenfeestje wil GroenLinks het grootste politieke feest organiseren dat ooit is gehouden in Heerhugowaard. Met het politieke feestje wil GroenLinks graag laten zien dat politiek niet alleen een saaie hobby van mensen van middelbare leeftijd in een grijs pak maar dat politiek van en voor iedereen is. Bovendien is de democratie het waard om gevierd te worden! Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 11 januari 2020 bij jongerencentrum Kompleks in Heerhugowaard. GroenLinks is al 20 jaar een politieke partij met een progressief en links karakter. De partij heeft politieke vertegenwoordigers in de Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten, Tweede Kamer, Eerste Kamer, Europees Parlement en in de waardse raad met 2 zetels. De kernwaarden van GroenLinks kun je bijna dromen. duurzaamheid, kansen eerlijk delen, en een open vrijheidslievende houding met een voorkeur voor diversiteit. Met vallen en opstaan is Groenlinks een partij die niet meer te missen is in de waardse raad en heeft de partij vele zaken aan de kaart gesteld en mogen veranderen binnen de lokale politieke besluiten.

“ Wij zijn een partij voor verandering , we doen lokaal waar we landelijk goed in zijn. Wij willen verandering, groeien naar een gemeente waarin niet alleen gepraat wordt over inwoners en geld, maar waar we ook daadwerkelijk aan de slag gaan. Verandering naar een samenleving waar we mensen die moeilijker mee kunnen komen extra helpen in plaats van het steeds moeilijker maken. GroenLinks is de meetlat voor sociaal en groen Heerhugowaard en heeft in 20 jaar bestaan veel kunnen realiseren daar zijn we trots op maar onze strijd gaat door! ” Zegt Roy Korbijn (Afdelingsvoorzitter en Campagneleider)

Tijdens deze middag is er live entertainment: 3 point landing ( winnaar grote prijs ) zal tijdens dit spektakel optreden. 3 Point Landing is een female-fronted, alternatieve rockband uit Alkmaar. Ze weten als 3-koppige band een breed geluid neer te zetten waarbij de teksten uit het leven gegrepen thema’s dekken. Ze halen inspiratie uit o.a. Muse, Lana Del Rey en Imagine Dragons. Ook is Popkoor Different uit de buurgemeente en fusie partner Langedijk aanwezig en wordt het lachen geblazen met GroenLinks comedian Roy Vlieland.

" Het is geweldig om te zien hoe wij in 20 jaar tijd zijn gegroeid, we begonnen ooit bij Kompleks met een klein groepje om GroenLinks te halen naar Heerhugowaard en na vallen en opstaan, wethouder te hebben geleverd en nieuw jong bloed in de fractie en bestuur vieren we nu ons 20ste verjaardag. Ik ben heel trots op iedere GroenLinkser die actief is en zijn of haar steentje bijdraagt ." zegt Christaan Kwint (Fractievoorzitter/raadslid GroenLinks Heerhugowaard)

Natuurlijk kan er op deze middag op ontspannen wijze kennis worden gemaakt met de idealen en de plannen van GroenLinks Heerhugowaard, maar niets moet, alles mag. Het doel van deze middag is het samenbrengen van verschillende mensen; er is immers meer dat ons verbindt dan dat ons verdeelt. Het feest kent gratis toegang, en iedereen is welkom! Groenlinks gaat er in iedergeval een mooi feest van maken.