Groenlinks Heerhugowaard: Oud & Nieuw vieren is leuk maar niet voor iedereen

GroenLinks Heerhugowaard steunt het vuurwerkmanifes een te groot aantal mensen loopt letsel door vuurwerk op, tot aan amputaties van vingers, complete handen en blindheid toe. Wij zien in onze praktijk de persoonlijke en maatschappelijke ellende, veroorzaakt door consumentenvuurwerk. 

 En wat te denken van angstige dieren? Katten, vogels en (hulp)honden hebben veel last van vuurwerkstress. Bovendien ontstaat door consumentenvuurwerk heel veel materiële schade aan de persoonlijke en publieke ruimte en gebouwen. De afgelopen jaarwisseling was dat zelfs 15 miljoen euro.

De verhouding is zoek tussen de huidige manier van Oud & Nieuw vieren met consumentenvuurwerk en de vele ongelukken die er het gevolg van zijn.
Daarom vinden wij dat vuurwerk uitsluitend in handen moet zijn van professionals. Met professionele vuurwerkshows kan iedereen genieten van vuurwerk, op een veilige manier. Wij pleiten ervoor dat uiterlijk nu echt in 2020 er een verbod op consumentenvuurwerk komt.

Op dit moment hebben 250.000 organisaties en particulieren het Vuurwerkmanifest en de online petitie ondertekend (week 1 - 2020). 
Steunt u ons initiatief ook? Meld u dan aan via dit formulier! Of registreer uw naam via: https://petities.nl/petitions/vuurwerkverbod