Beeld3 bij de spreektekst

GroenLinks viert 20 jarig bestaan met Heerhugowaard

Afgelopen zaterdag organiseerde GroenLinks Heerhugowaard in samenwerking met JC Kompleks hun 20 jarige bestaan feestje. Met optredens van cabaretier Roy Vlieland, Popkoor Different uit Broek op Langedijk en 3 point landing uit Alkmaar was het een feest voor en door iedereen. Iedereen was welkom en daar hebben vele mensen gehoor aangegeven. Muziek, gezelligheid en politiek het was een onwijs gezellig middag en zo is 2020 mooi begonnen voor de partij.

De middag werd geopend door voorzitter en campagneleider Korbijn. Hij vertelde over het ontstaan van GroenLinks in Heerhugowaard en de toekomst van de groene en linkse politiek. Na het politieke woord kwam cabaretier Roy Vlieland aan de buurt. hij had het in zijn conference over LUISTEREN: we moeten meer luisteren naar elkaar.. een kind vraagt aan hem "wil je weten wie ik ben of wat ik ben?" Als we open staan voor de ander, staat de ander ook open voor jou. Concludeerde hij. Naast deze boodschap had de cabaretier Verder veel grappen over de politiek en was het lachen geblazen.  

Voor de middag had GroenLinks een popkoor en een metal band op het programma. Popkoor different was met haar hele koor aanwezig en met verschillende pop liedjes maakte zij een sterk verhaal over met elkaar en voor elkaar, en samen zijn wij 1. Als finale act was de alkmaarse band 3 point landing uitgenodigd en maakte zij er een vlammende finale van.

“Muziek en politiek verbind mensen verschillende meningen & verschillende rollen dus werd het tijd om het grootste politieke feest ooit in heerhugowaard te organiseren om mensen en politiek met elkaar te verbinden. Dat is goed gelukt" zegt campagneleider en afdelingsvoorzitter Roy Korbijn als hij terug denkt aan afgelopen zaterdag.

Aanwezige hebben genoten van de optredens en konden zowel de leden van de fractie als het bestuur van GroenLinks ontmoeten. Er waren vele leuke gesprekken maar ook het kritische vragen over o.a. de fusie met langedijk en de zorgen omtrent het verkeerveiligheid binnen de gemeente. in 2020 gaat GroenLinks verder met haar idealen en met de koers die de partij al 20 jaar vaart en beloofd iedereen dat we in gesprek blijven gaan. tijdens de afluiting attendeerde groenlinks op haar "in de buurt actie" die op zaterdag 18 januari wordt gehouden. ( meer informatie op de website en op social media ) Verder gaat Groenlinks dit jaar nog meerdere bijeenkomst organiseren ontrent het 20 jaar bestaan en daarbij is uiteraard ook iedereen welkom. Het was een echte politiek feest. De grootste die ooit is geven in Heerhugowaard!