Valentijnsactie: Hebben wij een date 20 maart?

'Hebben wij een date op 20 maart?', vroegen GroenLinksers aan voorbijgangers bij Winkelcentrum Middenwaard. Ze deelden Valentijnskaarten uit en gingen in gesprek over de komende Provinciale Staten verkiezingen.  Donderdag stonden GroenLinks leden bij winkelcentrum Middenwaard te hoogte van de ingang van de Lidl met een Valentijn actie om de harten van de Heerhugowaarders en dus direct van Noord Hollanders te veroveren.De Valentijns actie kon op veel positieve reacties rekenen. 

Met een echte valentijnskaart, een liefdesgedicht over Noord Holland en veel hartjes en een verzoek met daarop de tekst ‘Hebben wij een date op 20 maart?’ wil de Heerhugowaardse GroenLinks afdeling de kiezer verleiden om 20 maart op GroenLinks te stemmen.

Campagneleider Roy Korbijn: ‘Mensen met een hart en liefde voor een groene, duurzame en sociale provincie kunnen moeilijk anders dan GroenLinks stemmen. GroenLinks Noord Holland heeft de motto voor verandering hoog in het vaandel, Noord-Holland biedt als provincie veel en als trotse Noord-Hollander zie ik dat ook wel, maar er is altijd ruimte voor verbetering!  . Neem bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Dit is een belangrijke maatschappelijke functie, waarbij we verder moeten kijken dan de kostendekkingsgraad van een buslijn. Er wordt in de kop van de regio flink bezuinigd en daar moeten we voorzichtiger mee omgaan. Want goed, betaalbaar en aantrekkelijk openbaar vervoer vormt een serieus alternatief voor de auto en moet gestimuleerd worden als schone en efficiënte manier van reizen. Ook de omgevingsvisie is een interessant stuk die we, zowel als gemeente en provincie, op ons bordje krijgen. Ik zie als Groenlinkser hier veel verantwoordelijkheid in en zeg elke keer weer: “Groen, gewoon doen.”

Maar mooie Noord-Holland staat onder druk. Jarenlang is er teveel ruimte gegeven aan asfalt, bio-industrie en fossiele bedrijvigheid. Dit is ten koste gegaan van de natuur en onze gezondheid en daarmee ten koste van ons geluk. Er is niet voldoende gewerkt aan de bedrijvigheid van de toekomst en te veel vastgehouden aan een achterhaalde fossiele economie. Zo is het OV netwerk steeds verder verschraald terwijl de lucht op veel plekken steeds ongezonder is geworden door uitlaatgassen. Het groen in het weiland is eentonig en kaal geworden, met steeds minder bloemen en weidevogels. De provincie bungelt onderaan de duurzame ranglijsten, maar het huidige provinciebestuur is er trots op dat er niet meer windmolens geplaatst kunnen worden. Te veel mensen krijgen geen eerlijke kansen om zich te ontwikkelen en te ontplooien. En daarom is het tijd voor verandering, 20 maart daar gaat GroenLinks we voor!