GroenLinks gaat door ondanks overstap Schoemaker

GroenLinks werd begin dit jaar compleet verrast door het nieuws dat fractievoorzitter René Schoemaker overstapte naar de Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij. Deze stap heeft hij genomen zonder overleg, en met medeneming van de GroenLinks zetel. Dit in directe tegenspraak met de afspraken die eerder zijn gemaakt dat men bij vertrek gewoon de zetel doorgeeft aan een volgende kandidaat op de lijst. Na zijn mededeling zijn er op initiatief van het provinciaal- en landelijk partijbestuur gesprekken gevoerd met Schoemaker, maar hij bleek niet open te staan voor een oplossing.

Samir Bashara, bestuurslid van GroenLinks Noord-Holland: “De overstap van Schoemaker naar HOP kwam totaal onaangekondigd. Normaal gesproken verwacht je dat iemand met problemen dat bespreekt binnen de partij, maar daar was hier geen sprake van. Door bovendien de zetel mee te nemen laat hij blijken weinig respect te hebben voor de kiezer. Schoemaker heeft de zetel niet op eigen kracht gewonnen, maar te danken aan GroenLinkse kiezers en vrijwilligers. Daarvoor is het een klap in het gezicht.”

Bashara geeft echter ook aan dat dit geenszins het einde betekent van GroenLinks Heerhugowaard. “In heel Nederland groeit het enthousiasme voor onze partij, en dat momentum willen we graag omzetten in goede uitkomsten door heel Noord-Holland. En dat geldt zeker ook voor Heerhugowaard. We zijn vaak een factor van betekenis geweest in de stad, en we mikken erop om dat vanaf de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 gewoon weer te blijven doen."

Op maandagavond 27 maart vanaf 19.30 uur buigen de leden zich over de situatie. Geïnteresseerde bewoners van Heerhugowaard zijn welkom om de besprekingen te komen volgen. De ledenvergadering vindt plaats in Wijkcentrum de Horst, Van Eedenstraat 5, 1702 ES Heerhugowaard.