GroenLinks Heerhugowaard zoekt kandidaat raadsleden

Na een fantastische uitslag voor GroenLinks bij de landelijke verkiezingen gaan we door! Voor de lokale afdeling GroenLinks zoeken we duurzame kandidaten die het tijd vinden voor verandering en daar op lokaal niveau vorm aan willen geven. We zijn op zoek naar kandidaten voor de fractie van GroenLinks voor de volgende raadsperiode.

 

 

 

 

Stel…………………

 

…je bent een maatschappelijk betrokken inwoner van de gemeente Heerhugowaard
…je hebt je eigenlijk al te lang op de vlakte gehouden en wilt nu kleur bekennen
…je houdt van het groene karakter van Heerhugowaard en wilt dit graag versterken
…je kunt je goed vinden in de doelstellingen van GroenLinks
…je vindt het hoog tijd dat progressieve geluiden de ruimte krijgen die ze verdienen
…je handen jeuken om het roer te pakken en invloed te hebben op de  gemeentelijke koers

Stel……………………

je dan kandidaat voor de kieslijst van GroenLinks

In maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Wij gaan er van uit dat GroenLinks na de winst bij de landelijke verkiezingen ook op lokaal niveau kan groeien. We zijn daarom op zoek naar goede, geïnspireerde gemeenteraadsleden. Groen, sociaal, progressief en gedreven zijn daarbij sleutelwoorden.

Na het sturen van de motivatie en CV zal u antwoord terug krijgen van de kandidatencommissie. In deze commissie zitten leden van de alkmaarse groenlinks en van de provincie noord holland om de procedure eerlijk en goed te laten verlopen.

De kandidatencommissie beoordeelt de brieven en voert met alle kandidaten een gesprek over ambitie en integriteit (alle kandidaten dienen een integriteitsverklaring in te vullen). Voor de plaatsen 2 t/m 12 ook een gesprek over hun geschiktheid. Wellicht volgt daarna nog een tweede gespreksronde. Na deze gesprekken zal de kandidatencommissie aan elke kandidaat melden welke plaats hij/zij op de voorlopige lijst heeft. Hij/zij kan dan eventueel nog besluiten af te zien van kandidaatstelling. Daarna presenteert de commissie de kandidatenlijst aan het bestuur van GroenLinks Heerhugowaard. Deze legt de lijst met motivering voor aan de Algemene Ledenvergadering die in november 2017 de definitieve lijst vaststelt.

Heb je belangstelling? Meld je dan nu al aan door middel van een korte motivatiebrief en een CV. Dat kan tot 03 oktober 2017, schriftelijk of per mail of post, bij de Kandidatenadviescommissie GroenLinks afdeling Heerhugowaard, KCgroenlinkshhw@gmail.com of titanialaan 134 1702AZ Heerhugowaard.

Telefonisch is informatie in te winnen via Roy Korbijn (afdelingsvoorzitter) 06-39439007 

Ook hebben we (onderaan) de profielschets toegevoegd.

We horen graag van je, ook als je ons op interessante kandidaten voor GroenLinks wilt wijzen.

We gaan ervoor!