GroenLinks presenteert haar concept verkiezingsprogramma ‘Voorbij de tunnelvisie’

Vandaag presenteert GroenLinks Heerhugowaard het conceptverkiezingsprogramma ‘Voorbij de tunnelvisie’. In het programma staan eerlijk delen, gezonde lucht en een duurzame toekomst centraal. Partijvoorzitter Roy Korbijn: “Landelijk ging GroenLinks de verkiezingen in met het motto ‘wij gaan Nederland veranderen’. In Heerhugowaard laten we als eerste partij zien dat het echt anders kan. Die verandering gaan we met dezelfde daadkracht doorzetten. De groei van de gemeente vraagt daar ook om.”

Afgelopen jaar is veel gebeurd en veranderd binnen de lokale partij. Een actieve groep is niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft een nieuwe linkse GroenLinks koers gezet. Nu het goed gaat en er stabiliteit en rust in de partij is ( alle neuzen de zelfde kant op ) is GroenLinks er klaar voor. GroenLinks wil in deze verkiezingen zich echt laten zien, en bouwen aan een groen, sociaal en duurzaam Heerhugowaard. Danielle Barhorst: “We worden nu al bijna dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Dat vraagt om een daadkrachtig beleid en politieke ruggengraat. Groen zit niet alleen in onze naam, het zit in onze genen.” In het programma staat dat GroenLinks zich voor de sociale, duurzame en groene gemeente gaan inzetten en in het verkiezingsprogramma vragen wij als partij aandacht voor zaken die er nou echt een keer toe doen. Zoals bijvoorbeeld Centrumwaard, woning bouw en armoedebestrijding.”, licht Danielle Barhorst (Secretaris) toe.

Het concept verkiezingsprogramma kan door de leden gewijzigd worden. Amendementen kunnen worden ingediend tot zondag 12 november 23:59. Op de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 14 november 2017 zullen we stemmen over de amendementen en vervolgens het verkiezingsprogramma vaststellen.