GroenLinks jongeren komen lokaal in actie!

Het is een moeilijk onderwerp voor politieke partijen, hoe krijgen we de inwoners en vooral jongeren betrokken bij de politiek?  Daar geven de GroenLinks jongeren graag antwoord op. Zowel in woorden als in daden want vanaf heden heeft GroenLinks in de provincie Noord Holland Noord een groepje jongeren die actief is. Het idee kwam van de 17-jarige Alkmaarse Verena Längin. Deze jonge dame is de politiek ingegaan omdat ze vindt dat het anders kan en anders moet. Iedereen heeft een mening en iedereen wilt die mening laten horen. "Ik vind het belangrijk dat de mening van jongeren gehoord wordt door de politiek omdat jongeren onze toekomst zijn en  jongeren best wel wat te zeggen hebben. Ik vind het belangrijk dat we zuinig omgaan met de wereld. Ik wil leven in een samenleving waarin het niet uitmaakt wie je bent of wie je wilt zijn. Iedereen is uniek, anders op zijn eigen manier en dat moeten we respecteren van elkaar.”

de jongeren willen alle jongeren vertegenwoordigen in de kop van Noord-Holland. Ze hebben als doel mede leeftijdsgenoten op een voor hen aansprekende manier kennis te laten maken met de politiek. Daarnaast  proberen de jongeren via contact met GroenLinks, zowel lokaal als landelijk, berichten in de media en acties, de proviciale/lokale politiek te beïnvloeden. "In Noord-Holland Noord is er nog zoveel te winnen op verduurzaming, vrije en rechtvaardige wereld dat wij alle jongeren oproepen mee te doen en zich aan te sluiten bij onze groep," zegt  initiatiefneemster Verena Längin.

op 26 juni aanstaande  organiseren de jongeren hun eerste bijeenkomst ‘Je bent jong en je wil niks?' Een avond over jongeren, diversiteit en politiek. In Museum BroekerVeiling waar elke jongere wordt uitgenodigd aanwezig te zijn. Meer info volgt op de social media kanalen van GroenLinks.