GroenLinks nieuws uit de provincie

GroenLinks wil haar leden, haar volgers en haar sympathisanten atijd en overal informeren over de ontwikkelingen binnen de partij, want we doen als GroenLinks een hele hoop. Net als in de Tweede en Eerste Kamer en Europa werkt onze beweging hard aan onze idealen en maken we alles een beetje groener, duurzamer, eerlijker en socialer. En omdat we zowel Heerhugowaarders als Noord Hollanders zijn zal GroenLinks Heerhugowaard af en toe ook een rubriek "Nieuws uit de provincie" schrijven op de haar website. want mooi werk moet gezien worden! 

zonder goede financiering geen goed openbaar vervoer

Met de nieuwe concessie Noord-Holland Noord wordt de bus schoner en voor sommigen sneller. Maar elders verdwijnen er juist buslijnen. Dat bezorgt inwoners, scholen en bedrijven flinke kopzorgen. GroenLinks wil dat er structureel meer geld komt voor het openbaar vervoer. De provincie is in Noord-Holland verantwoordelijk voor het busvervoer en is verplicht dit vervoer via een zogeheten concessie aan te besteden. Afgelopen mei werd bekend dat Connexxion de aanbesteding heeft gewonnen van het openbaar vervoer over de weg in de kop van Noord-Holland. De concessie heeft een looptijd van tien jaar en de provincie Noord-Holland betaald per jaar €19,1 miljoen aan Connexxion. Met de nieuwe concessie wordt de bus schoner en voor sommigen sneller. Maar elders verdwijnen er juist buslijnen. Dat bezorgt inwoners, scholen en bedrijven flinke kopzorgen. Sneller openbaar vervoer klinkt mooi en daar is niemand op tegen… ( lees verder op https://noordholland.groenlinks.nl/nieuws/servaz-blogt-zonder-goede-financiering-geen-goed-openbaar-vervoer )

GroenLinks pleit voor een barometer op groen

Begin november sprak onze fractievoorzitter Alwin Hietbrink tijdens de Algemene Beschouwing over de begroting 2018 van de provincie. Hij bracht hierbij het woningtekort, problemen op het gebied van duurzaamheid en het uithollen van de algemene reserve onder de aandacht. De coalitie geeft het geld met bakken uit, maar weigert ondertussen om het het tekort op het afronden van het Natuur Netwerk Nederland - een van de belangrijkste taken van de provincie - op te lossen.

 

Noord-Holland moet in verzet tegen laagvliegroutes Lelystad Airport

Samen met de SP hebben we het provinciebestuur om opheldering gevraagd over de voorgenomen vliegroutes voor vliegveld Lelystad. Die zijn ook deels ingetekend boven de Noordkop en Westfriesland. Over de gevolgen hiervan bestaat nog veel onduidelijkheid. Zo zijn er vraagtekens te zetten bij de veiligheid en valt er terecht te vrezen voor lawaai, luchtvervuiling en verstoring van de natuur- en stiltegebieden. ( lees verder op https://noordholland.groenlinks.nl/nieuws/groenlinks-en-sp-noord-holland-moet-verzet-tegen-laagvliegroutes-lelystad-airport )

Help mee om GroenLinks de grootste partij te maken bij de gemeenteraadsverkiezingen!
Als de verandering niet uit Den Haag komt, dan veranderen we Nederland van onderaf. Van al de kleinere en grotere dingen die we samen doen.Samen kunnen we de verandering zijn die we willen zien. Help jij ook mee? Sluit je aan bij de beweging!